Get Adobe Flash player

Oud worden, fit blijven

Ouderdom komt met gebreken . . .

Een volkswijsheid of een misvatting?

Natuurlijk, we weten het: in het ouder worden verliezen we kracht en souplesse, we worden strammer, stijver . . .
Maar dat is nog geen gebrek. Het proces van ouder worden kunnen we bovendien goed beïnvloeden door gerichte oefeningen.
De bewegingen van alledag worden immers steeds minder intensief en eentoniger: we lopen niet meer zo hard, we reiken niet meer zo hoog, we bukken niet meer zo diep . . .

De seniorengymnastiek biedt hierop een aanvulling door de ledematen rustig maar doeltreffend te bewegen, en zo een antwoord te bieden op de voortschrijdende verminderde bewegelijkheid.
Samen met 'lotgenoten' wordt zo in een gezellige sfeer geoefend met een gemeenschappelijk doel: je goed voelen, de functie van het lichaam zo veel mogelijk op peil houden.

Je moet het zilver poetsen voor het glimt . . .

DE OEFENGROEPEN

Vanouds bestonden er verschillende groepen seniorengymnastiek: in Oud Loosdrecht in het Trefpunt, in Nieuw Loodrecht in het kruisgebouw en Emtinckhof. Door diverse sluitingen en verbouwingen waren de laatste jaren alleen de groepen in Het Fysiopraktikum nog actief. Sinds september 2001 is er ook weer gymnastiek in de Emtinckhof.

Alle seniorengymnastieklessen worden georganiseerd door Versa Ouderenwerk Loosdrecht, en worden gegeven in de Emtinckhof en het Fysiopraktikum door Wouter de Haan. Als u zich wilt opgeven of nadere informatie wilt kunt u contact opnemen met Herma Kleve, tel. 035-582 16 95. U kunt altijd vrijblijvend een gratis proefles meedoen. Maak dan vooraf een afspraak met Wouter de Haan op 035-582 44 14.

Deelname aan de seniorengynastiek kost  € 3,00  per keer.
U betaalt d.m.v. eenmalige machtiging per seizoensdeel (20 weken).

DE TIJDEN

De gymnastiek wordt gegeven in groepen van ± 10-15 personen, op de volgende tijden:

De Emtinckhof :

Dinsdag       10.30 - 11.00 uur

Het Fysiopraktikum:

Donderdag   12.00 - 12.30 uur   

Fysiopraktikum Loosdrecht
Deze website maakt gebruik van cookies om de werking van de site te optimaliseren. Tijdelijke cookies worden bij beëindiging van de sessie verwijderd.
Meer informatie Ok