Get Adobe Flash player

Blijf niet zitten met uw goede voornemens en kom in beweging!

In samenwerking met Huisartsenpraktijk Loosdrecht hebben wij in het voorjaar van 2015 een bewegingsprogramma gerealiseerd rond de wandelrally van het Voetstappenpad: op 15 zaterdagen werd een wandeling gemaakt in de Gooise natuur, waarbij de afstand geleidelijk werd opgevoerd tot 10 km. Op 17 mei heeft deze wandelgroep deelgenomen aan het Voetstappenpad 2015. Onderstaand het programma:

Volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) is slechts 30 minuten matig intensieve lichamelijke activiteit per dag nodig op gezondheidswinst te behalen. Toch voldoet 50% van de Nederlanders niet aan deze norm...

Juist als u niet gewend bent om regelmatig te bewegen, is het best lastig om hiermee te beginnen: “Het zou wel goed zijn als ik wat meer zou bewegen...” De Loosdrechtse huisartsen onderstrepen het belang van gezond bewegen en moedigen u aan om ook in beweging te komen! In samenwerking met het Fysiopraktikum kunt u vanaf zaterdag 24 januari 2015 deelnemen aan een wekelijks wandelprogramma onder begeleiding van een huisarts en een fysiotherapeut: wekelijks wandelt u een uur door het bos en over de hei, en op het eind van dit programma, op zondag 17 mei, wordt 10 km afgelegd van het Voetstappenpad!

Het programma in een notendop:

  • Vanaf zaterdag 24 januari 2015 wordt er wekelijks ± 1 uur gewandeld
  • 16 weken t/m 9 mei, op 17 mei 2015 wordt het Voetstappenpad gelopen
  • Starttijd 10.00 uur
  • U wordt begeleid door een huisarts en een fysiotherapeut
  • Deelname bedraagt € 25,00 (inclusief inschrijfgeld Voetstappenpad)
  • De opbrengst komt ten goede aan de Stichting Leergeld Hilversum Wijdemeren

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen!

Stichting Leergeld Hilversum Wijdemeren biedt deze kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

In het menu links vindt u een fotoverslag van alle wandelingen.

Fysiopraktikum Loosdrecht
Deze website maakt gebruik van cookies om de werking van de site te optimaliseren. Tijdelijke cookies worden bij beëindiging van de sessie verwijderd.
Meer informatie Ok