Get Adobe Flash player

FYSIOTHERAPIE

Fysiotherapie kan een oplossing bieden bij tal van klachten aan het bewegingsapparaat. Een fysiotherapeut levert maatwerk. Geen enkele patiënt is hetzelfde. Daarom wordt bij iedereen individueel bekeken welke behandelmethode de voorkeur heeft. Er bestaan verschillende mogelijk heden. De meest voorkomende therapieën zijn:

Bewegingstherapie

Deze behandelmethode wordt ook wel oefentherapie genoemd en is de belangrijkste pijler van de fysiotherapie. Doel ervan is bijvoorbeeld het beïnvloeden van de bewegingsmogelijkheden van gewrichten, het vergroten van de spierkracht, het aanleren van een betere houding, een beter evenwicht of een betere ademhalingstechniek en het leren ont spannen. Vaak wordt hierbij gebruik gemaakt van trainingsapparatuur. Thuis oefenen kan een wezenlijke bijdrage leveren aan de behandeling.

Massage

Massage is al sinds eeuwen een hulpmiddel tegen pijn. Doel van massage is, naast pijndempen, het bevorderen van de bloedsomloop in de weefsels en het verminderen van de spierspanning.

Fysiotechniek

Onder fysiotechniek vallen onder meer warmtebehandeling, ijspakking, electrotherapie, lichttherapie en geluidsgolftherapie. Deze technieken worden vooral ingezet om weefsels te laten herstellen en pijn te verlichten.
Deze therapieën kunnen apart of gecombineerd worden toegepast.

DE BEHANDELING

Een behandeling van een fysiotherapeut duurt ongeveer 25 minuten. Tijdens de eerste afspraak brengt de fysiotherapeut alle klachten in kaart. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek. Vervolgens wordt in samenspraak met de patiënt een plan voor behandeling opgesteld. AI tijdens het eerste bezoek kan hiermee worden begonnen. Indien noodzakelijk neemt de fysiotherapeut tijdens de verdere behandeling contact op met uw huisarts of specialist. Bijvoorbeeld wanneer er onvoldoende medische informatie beschikbaar is of in het geval van complicaties. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en de ernst ervan.

SPECIALISATIES

Binnen het Fysiopraktikum kunt u naast algemene fysiotherapie gebruik maken van de volgende specialisaties:

  • Manuele therapie
  • Fysiotherapie voor kinderen
  • Fysiotherapie op haptonomische basis
  • Podologie
  • Neurologische oefenmethode NDT/Bobath
  • Medische trainingstherapie, revalidatie
KWALITEIT IN DE ZORG

De fysiotherapeuten van het Fysiopraktikum zijn als algemeen practicus of als manueel therapeut ingeschreven in het Centraal Kwaliteits Register van het KNGF. Meer over ons kwaliteitsbeleid kunt u lezen in ons Kwaliteitsjaarverslag.

 

Fysiopraktikum Loosdrecht
Deze website maakt gebruik van cookies om de werking van de site te optimaliseren. Tijdelijke cookies worden bij beëindiging van de sessie verwijderd.
Meer informatie Ok