Get Adobe Flash player

Medische training, revalidatie en medische fitness

In onze trainingsruimte (met airco) beschikken wij over uitgebreide mogelijkheden voor functietraining en revalidatie. Medische fitness heeft steeds tot doel de gezondheid van de deelnemer te herstellen, te bevorderen en te onderhouden. Als specifiek kenmerk van deze individuele oefentherapie staat een te behandelen medisch klachtenbeeld centraal. Naast de klassieke fysiotherapeutische mogelijkheden kunnen we met zeer geavanceerde oefenapparatuur trainen, testen en meten. Medische trainingstherapie kan gebruikt worden bij veel verschillende soorten klachten:

  • Nek of rugklachten
  • Schouderklachten
  • Heup-, knie- en enkelklachten
  • Whiplashklachten
  • Klachten door zwangerschap of bevalling
  • Revalidatie na operatie, ziekte of trauma
  • Arbeid gerelateerde klachten
  • Spanning / stress gerelateerde klachten
  • Enzovoort

De oefenruimte

In onze geheel vernieuwde oefenruimte kunt u op moderne apparatuur oefenen. Wij hebben drie fietsergometers, twee loopbanden en een stepper, twee crosstrainers en twee roeimachines. De apparatuur voor kracht en coördinatie is van Nederlands fabrikaat (Enraf Nonius) en is het neusje van de zalm op revalidatiegebied. De cardiovasculaire trainingsapparaten zijn allemaal Polar gestuurd (uw hartslag wordt middels een sensor gemeten en op het display van het oefentoestel weergegeven). Uw hartfrequentie wordt op deze manier van trainen optimaal gecontroleerd. De krachttoestellen zijn elektronisch gestuurd en werken op luchtdruk. Hierdoor zijn zij eenvoudig en nauwkeurig instelbaar. Het voordeel van luchtdruk is het ontbreken van impulskrachten, waardoor slechts minimale compressiekrachten in de gewrichten optreden en de kans op overbelasting aanzienlijk wordt verminderd. Het display geeft de gebruiker heldere feedback: de kracht wordt digitaal weergegeven, en de herhalingen worden geteld. De instelling van uw individuele trainingswaarden wordt door middel van een chipcard vanuit de computer voor u geregeld.
Hier heeft u geen omkijken naar!

Vergoeding

Fysiotherapie kan geschieden op verwijzing van de huisarts of specialist, maar ook zonder verwijzing is de fysiotherapeut direct toegankelijk. De kosten van deze oefentherapie kunnen geheel of gedeeltelijk door uw zorgverzekering worden gedekt.
Kijk in uw eigen polis goed na welke dekking u voor fysiotherapie heeft afgesloten.

Uit behandeling, en dan...?

Tijdens uw behandeling heeft u hard gewerkt aan uw herstel. U heeft kennisgemaakt met onze
praktijk en de mogelijkheden van training en fitness. Wellicht is dit u goed bevallen en wilt u de training zelfstandig voortzetten. Soms is het noodzakelijk om voor het behoud van de progressie de oefeningen te continueren ter preventie van terugkerende klachten.

U heeft bij ons de mogelijkheid om aansluitend aan uw behandeling over te stappen op vrije training. In onze folder VRIJE TRAINING FITNESS EN CONDITIETRAINING leest u meer over de mogelijkheden.

Fysiopraktikum Loosdrecht
Deze website maakt gebruik van cookies om de werking van de site te optimaliseren. Tijdelijke cookies worden bij beëindiging van de sessie verwijderd.
Meer informatie Ok